perjantai 30. joulukuuta 2011

Kansainvälinen Perheniemi

Perheniemestä on tullut opetuslapseuskoulujen ja Missionuoret / University of the Nations -yhteistyön myötä varsin kansainvälinen kansanopisto. 

Heti joulun jälkeen Sukupolvien yhteisen opetuslapseuskoulun tiimit lähtivät Eestiin ja Argentiinaan 2 kk harjoittelujaksolle. Maaliskuussa saamme sitten kuulla tuoreita aktiokuulumisia maailmalta. Missionuorten toteuttamiin opetuslapseuskouluihin kuuluu aina kansainvälinen harjoittelujakso. Opetuslapseuskouluja on suunnilleen samalla idealla ja perusrakenteella järjestetty kansainvälisesti jo yli 40 vuotta ja Suomessakin vuodesta 1974. Suomessa OP-kouluja järjestetään Perheniemen lisäksi myös Missionuorten keskuksilla Siilinjärvellä, Evijärvellä ja Rovaniemellä. Lisätietoja myös tulevista OP-kouluista Perheniemen webbisivuilta.Syksyn 2011 Perheniemen OP-koulun ulkomaalaista henkilökunta yhteiskuvassa. Vas. viikon opettajat Hannele ja Mark USA:sta, Norberto ja Sanna Argentiinasta, Clarita ja Armand Filippiineiltä, Steve ja Beth USA:sta, Olga ja Sergei Venäjältä, sekä Mary Filippiineiltä.


Seuraava Perheniemessä järjestettävä Opetuslapseuskoulu "Mercy & Justice DTS" varustaa oppilaita henkilökohtaisen kasvun lisäksi erityisellä tavalla kohtaamaan ajankohtaisia sosiaalisia ja kehityshaasteita tavallista pidemmällä, yli 5 kk:n ulkomaanjaksolla, joka toteutetaan Romaniassa. MJDTS alkaa 7.9.2012.

Älä myöskään unohda: Seuraava OP-koulu Summer DTS alkaa 7.6. Evijärvellä (ja osittain Perheniemessä).