tiistai 22. toukokuuta 2012

Masennuksesta voi toipua -kirja

Petri Välimäen uusin kirja Masennuksesta voi toipua on ilmestynyt 
(kustantaja Kuva ja Sana)

Tuntuu niin pahalta, ahdistaa, ottaa sydämeen. Miksi minulla on niin vaikeaa? Kuinka kauan tämä oikein kestää? Minä en jaksa! Tarvitsen apua! Mikä voi auttaa masentunutta ihmistä?

Masennusta voi hyvällä syyllä kutsua tällä hetkellä suomalaiseksi kansansairaudeksi. Elämänsä aikana vakavasta masennuksesta kärsii noin 20 % suomalaisista! Tällä hetkellä siitä kärsii arviolta 250 000 aikuista. Se on myös yleisin työkyvyttömyys-eläkkeen peruste ja erikoissairaanhoidon käyntien syy. Samaa tuskaa ja hätää on jakamassa lisäksi arviolta 500 000 masennuksesta kärsivien perheenjäsentä ja läheistä.

" Noin kahdenkymmenen vuoden aikana, jolloin olen tehnyt työtä eri tavoin kärsivien lähimmäisten vierellä, olen nähnyt, että todellisia avun antamisen ja saamisen mahdollisuuksia on sittenkin paljon. Aito rakkaus ja välittäminen kutsuvat meitä kaikkia paneutumaan asiaan ja auttamaan lähimmäistämme. "

Petri Välimäen lähtökohtana aiheeseen on syvän omakohtainen kokemus surusta ja masennuksesta kuin myös 20 vuoden kokemus haavoittuneiden ihmisten vierellä, valtakunnallisen Kriisipalvelun toiminnanjohtajana, pastorina ja vierelläkulkijana. Perheniemen evankelinen opisto, jonka rehtorina hän toimii, on erikoistunut sielunhoidolliseen koulutukseen.

Masennuksesta voi toipua -kirjaa on saatavilla kustantajan verkkokaupasta (Kuva ja Sana), Perheniemen opistolta, sekä hyvin varustetuista kirjakaupoista.