tiistai 4. heinäkuuta 2017

Lapinjärven seurakunnan ripari Perheniemessä

Viime viikolla Perheniemen opistolla oli Lapinjärven seurakunnan ripari. Tässä on hieman riparilaisten ja seurakunnan papin ajatuksia leiristä Perheniemessä. :)


Meidän ripari

Leirillä oli tosi mukavaa leikkiä ja laulaa kaikki yhdessä. Yllätyimme siitä, miten hyvää ruoka oli. Ihan parasta oli yhteishenki ja illalla yhdessä rauhoittuminen iltahartaudessa. Ajatukseni ovat muuttuneet leirin aikana. Luulin myös, etten ystävystyisi uusien ihmisten kanssa, mutta lupouksi minulla olikin monta uutta ystävää. Luulen, että riparista tulen myöhemin muistamaan hetken, kun teimme kaikki yhteistyötä ja osallistuimme kaikki yhdessä aktiivisesti leikkeihin ja muuhun ohjelmaan.

-Riparilaiset Aada Hovén ja Viivi Lievonen-   
Pitkästä aikaa seurakuntariparilla

Kymmenen järjestöriparivuoden jälkeen paluu seurakuntariparimaailmaan jännitti. Miten ihmeessä tämä ryhmä voi toimia, kun tunnemme toisemme ainakin metrin mittaisesta asti. Voimmeko pudottaa ne roolit ja naamiot, joiden vankeina pienessä maalaispitäjässä ehkä olemme? Entä miten löytyy se riparifiilis, joka tulee uusien ihmisten kanssa bondaamisesta ja siitä, että saa olla oma itsensä ilman menneisyyden taakkaa.

Bussi hakee meidät Perheniemestä puolen tunnin päästä konfirmaatioharjoituksiin. Matka on ollut upea. Nämä nuoret, joihin tutustuin metrin mittaisina. Näistähän on kasvanut aivan mahtavia, ajattelevia, viisaita ja kauniita aikuistuvia nuoria. Viikkoon on mahtunut paljon oppitunteja, paljon leikkiä, paljon laulua. Tutustumista Jumalaan, toisiin ja ehkä eniten tutustumista omaan itseen. Viimeisen illan piirissä yksi nuori sanoi, ettei olisi uskonut, että voi viikossa kasvaa näin paljon

Perheniemi on tarjonnut riparillemme upeat puitteet. Ulkoleikit, nuotiot, uintireissut, erilaiset rastiradat. Kappeli muuntui jumalanpalvelustilasta tunnelmalliseen iltahartauspiiriin ja siitä taas bändin harjoitustilaksi. Oli tilaa hengata yhdessä, mutta myös mahdollisuus hetki hengittää ihan yksin, jos niin tahtoo. Opetusta helpottivat hyvät nettiyhteydet ja datatykit. Luokan ikkunasta kimmeltää järvi. On hyvä hengittää. Täällä sain elää riparikuplassa ilman huolta muun maailman murheista. Näiden nuorten kanssa oli hyvä olla. Kiitos, Isä, että annoit Pyhän Hengen toimia leirillämme. 

-Essi Rantapää, pappi-

Tässä vielä linkkinä nuorten ajatuksia leiristä:  https://padlet.com/essir/ripari