torstai 21. syyskuuta 2017

Päivä International Leadership Line of Studyn kanssa

Tänä syksynä alkoi Perheniemen opistolla International Leadership Line of Study, joka on uusi kansainvälinen koulutus niille, jotka haluavat keskittyä mm. oman hengellisen elämän vahvistamiseen. Koulutus toteutetaan yhteistyössä OPKO:n kanssa ja linjakoordinaattorina toimii Juha Yli-Jaakkola, joka muutti perheensä kanssa Perheniemen opistolle koulutuksen ajaksi. Kävin tutustumassa tähän uuteen linjaan sen toisella orientaatioviikolla ja täytyy sanoa, että päivä näiden palavien nuorten aikuisten kanssa tuntui keidashetkeltä normaalin työviikon keskellä!

Olli ja Juha
Päivä alkoi rennosti, kun opiskelijat valuivat yksi toisensa jälkeen sisään kartanon yläsaliin. Monet näyttivät tuntevan toisensa jo entuudestaan, ainakin halailuista ja lämpimästä ilmapiiristä päätellen. Huomenta toivotettiin muutamalla eri kielellä ja sain kuulla, että opiskelijoita on ainakin Sveitsistä, Saksasta, Albaniasta ja Suomesta. Kaiken kaikkiaan opiskelijoita linjalla on 15. Päivän aloitti Olli Lehmonen, joka toimii yhteyshenkilönä OPKO:n puolelta ja hän pyysi minua esittelemään itseni opiskelijoille. Pääsin harjoittelemaan ruostuneita englannin kielen taitojani saman tien kertomalla opiskelijoille kuka olen ja miksi olen tullut tutustumaan heidän päiväänsä. Koin olevani oikein tervetullut joukkoon, vaikka olinkin päivän aikana vain tarkkailijan roolissa.


Päivä aloitettiin rukoilulla ja ylistyksellä. Opiskelijat lauloivat pitkään laulua, jossa sanottiin "We are here for you". Ja siltä se koko päivä tuntuikin. Nämä nuoret aikuiset ovat täällä Perheniemessä Jeesuksen vuoksi. Heidän sydämensä palaa Jeesukselle ja se tuntui ja näkyi koko päivässä. Päivän aikana käytiin Ollin johdolla läpi joitain aikaisempia tehtäviä sekä suunniteltiin tulevia viikkoja. Opiskelijat pääsevät itse vaikuttamaan, miten tulevat viikot rakentuvat ja miten he pitävät huolen siitä, että tärkeät tavoitteet tulevat saavutetuksi: prayer (rukous), studying (opiskelu), small groups (pienryhmätyöskentely), family (opiskelijoiden yhteinen vapaa-aika).


Päivän päätteeksi opiskelijat halusivat rukoilla puolestani ja se olikin täydellinen lopetus työpäivälle. Sain kokea päivän aikana Jumalan läsnäoloa ja rakkautta, joka loisti näistä opiskelijoista. Jäi tunne, että tänne haluan tulla vielä uudestaan syksyn edetessä. Uskonkin, että kun meistä loistaa Jumalan rakkaus niin se vetää ihmisiä puoleensa ja meidän lähellä on hyvä olla. Tähän itsekin haluan pyrkiä omassa elämässäni. Kokonaisuudessaan päivä oli ihana keidashetki kaiken arjen ja työn keskellä. Uskon, että nämä nuoret aikuiset levittävät tätä samaa paloa myös ympärilleen täältä lähtiessään. Tämä koulutus tuo ihanan raikkaan tuulahduksen tänne Perheniemen opistolle ja toivon, että nämä opiskelijat saavat tältä ajalta mahdollisimman paljon eväitä siihen työhön, johon Jumala on heidät kutsunut!

-Tarja-