lauantai 18. elokuuta 2012

Kriisipalvelukoulutussarja alkoi


Ensimmäinen Kriisipalvelukoulutus kokosi opistolle suuren joukon kriisi- ja kasvuryhmän ohjaajana toimimisesta kiinnostuneita. Kriisipalvelutoimintaa ollaan pikkuhiljaa aloittelemassa uudelleen ja Perheniemen opiston osa tässä haasteessa on olla kouluttamassa ja varustamassa ryhmänohjaajia. Osallistujia saapui tähän 1. koulutukseen lähes 20 eri paikkakunnalta, mikä on hyvin rohkaisevaa. 


Alkuperäisen Kriisipalvelun perusti v. 1978 psykiatri Anja Kauppala tarkoituksenaan tarjota ryhmäterapiatoimintaa täydentämään vastaanotolle tuloa. Lähes kaikki Kriisiryhmät (joita oli parhaimmillaan yli 40 kpl eri puolilla Suomea) toimivat vapaaehtoistoiminnan varassa. Nämä toimintaperiaatteet kantoivat koko Kriisipalvelun toiminta-ajan v. 2007 asti ja muodostavat pohjan myös tulevalle.

Vertaisryhmissä on valtava voima! Olisiko tässä sinulle konkreettinen tapa palvella? Vielä ehdit mukaan! Kriisipalvelukoulutussarja jatkuu 3 kertaa vuodessa. Koulutussarjan tarkoitus on konkreettisella tavalla varustaa kriisi- ja kasvuryhmien ohjaajia ja ryhmän aloittamista harkitsevia. Jos tahdot palvella lähimmäisiäsi ryhmän avulla ja kaipaat varustusta palveluun, tämä koulutussarja on sinua varten.