keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kevätjuhlia odotellessa

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen..! Miten se nyt noin äkkiä joutuikin?

Onkin taas kevätjuhlaviikko!

Tartu elämään -linja päättää vaelluksensa perjantaina ja lauantaina on Opetuslapseuskoulun valmistujaiset. Viikonloppuna tupa täynnä, kun lisäksi on Kriisipalvelukoulutus (vieraana mm. Tuula Portin) sekä hyvin mielenkiintoinen Kirjallisuusterapiakoulutus. Tosi nopea ehtii vielä mukaan!

* * *

Muutama päivä sitten Helsingin rautatieasemalla eräs ns. romanikerjäläinen tuli pyytämään kolikkoa perheensä ruokkimiseen. Kyselin mistä hän on kotoisin. Oradeasta oli. Tincan kylä ja monet muut paikat olivat hänelle tuttuja. Juuri ne alueet, joissa tiimimme vietti kevään. Olimme selvästikin oikeassa paikassa, mutta työtä olisi moninkertaisesti, eikä se ole aivan yksinkertaista...


Tiimin pojat ajoivat siis auton Romaniasta Suomeen ja OP-koulu päätti aktionsa pitkään suomenkiertueeseen... Ihan kuin autoilua ei olisi tullut muutekin tarpeeksi niin piti vielä käytä Ivalossa asti. :) Nyt menossa debriefingviikko ulkopuolisten asiantuntijoiden johdolla.

Vielä lainaus romaniatiimin blogista:

" Monia ihmisiä ja lapsia kohtaan varmasti jää ikävä ja toivoisi että voisi tulla joskus uudelleen verestämään muistoja. Lainatakseni mukaellen erästä motiloni-intiaania Tämän ristin tähden tapan sinut -kirjasta : "Olen tuntenut nämä ihmiset ja olen kulkenut samaa polkua näiden kanssa". Nyt vaan tosin polkumme haarautuvat erilleen, Herra yksin tietää kulkeutuvatko polkumme vielä yhteen.

Hienoimpia asioita oli yökyläillä yhdessä Caminulin perheistä, leikkiä lasten kanssa, tutustua vanhempiin jotka on suunnilleen samanikäiset ja kääntää vähän kasvimaata niille. Päätimme alkaa sponsoriksi yhdelle perheen lapsista, on hieno tukea jonkun elämää jonka on tavannut ja nähnyt. Mukavaa että jää kontakti perheeseen tänne ja toivottavasti saisi nähdä millaisia lapsista tulee uudessa perheessä ja vuosien saatossa. Onneksi ainakin saa heiltä sitten vähän kuulumisia ja kuvia sähköpostilla. "

Kiitos ja siunausta tiimille seuraaviin elämänvaiheisiin!!!