tiistai 2. syyskuuta 2014

Innolla uuteen syksyyn


Taas on se aika vuodesta kun omenoita poimitaan ja uudet opiskelijat saapuvat! Syksyssä on aina tunnelmaa, jännittävää uuden odotusta! Syyslukukausi nyt sitten alkoi viimeistään eilen, kun uudet sielunhoitoterapeuttiopiskelijat saapuivat ja aloittivat opintonsa. Tällä viikolla paikalla sattuu olemaan myös Ruurikkalan Summer DTS -opetuslapseuskoulu, joten elämää taas riittää.On uskomatonta ajatella, että opistolla on jo lähes 90 vuoden ajan koettu tätä samaa syksyn innostusta!

Silloinen Sairalan evankelinen kansanopisto, kuten monet muutkin opistot alkoivat näystä ja huolesta Suomen nuorisosta. 90 vuotta on kulunut ja monelta osin toiminnan tarkoitus on yhä sama.

Eilen saimme arvokkaita päiväkahvivieraita, kun opiston pitkäaikaiset opettajat Aimo ja Kaarina Virtanen poikkesivat opistolla. Aimo toimi opistolla puutyöopettajana ja Kaarina mm. kotitalousopettajana. Virtaset ovat seuranneet opiston toimintaa Perheniemessä 1950-luvulta alkaen ja kertoivat tarinoita mm. lukuisista eri talkoista, joilla opiston kiinteistöjä on ylläpidetty.

Tänäkin vuonna olemme kiitollisia monista talkoolaisista, jotka tulivat oma-aloitteisesti korjaamaan opiston kiinteistöjen julkisivuja sekä auttamaan puutarhatöissä. Mistäpä saisimme kasaan vaikka jo ensi kesäksi sen ison talkooporukan, jolla opiston Kartano saataisiin kunnostettua. Kartanossa olisi valtavasti käyttämätöntä potentiaalia upeiksi juhla- majoitus, että opetustiloiksi...


Myös 90-vuotisjuhlien ja juhlakonsertin valmistelu etenee. Juhlatoimikunta kokoontui viime perjantaina ja suunnitelmat alkavat nyt näyttää hyvältä. Julkaistaan nyt tässäkin ohjelma siinä muodossa kuin se on myös opiston sivuilla. Myös monenlaista muuta tapahtuu opistolla, katso avoimet illat, konsertit ja muut tapahtumat opiston sivuilta.


OPISTON JUHLAVUODEN PÄÄKONSERTTI   
”Armossani on sinulle kylliksi”
Orimattilan kirkon seurakuntakodilla su 12.10. klo 18.

Mukana mm. Urpo Vuorenoja (laulu), Ilpo Vuorenoja (kitara, laulu, säestys), Kimmo Puunenä (kuoronjohto, laulu, säestys), Martti Tamminen (laulu), Liisa Karhu (viulu, laulu), Vivi-Ann Janhonen (laulu, säestys) sekä kuorolaisia.

Tervehdyssanat Pertti Laaksonen. Puhe rehtori Petri Välimäki. Juontajana Tarja Repo.

Kahvitarjoilu ja pika-arpoja. Konsertin tuotto opiston hyväksi.  Tervetuloa!


JUHLAVUODEN PÄÄJUHLA 9.11.2014

Juhlavuoden pääjuhla opistolla 9.11. alkaen sanajumalanpalveluksella klo 10.  
Mukaan on lupautunut mm. Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen.


1930-luvun opistolaisia - ennen julkaisematon kuva. Kiitokset L.N.