sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Olis kirveellä töitä...


Perheniemen Kartanon julkisivuremontti on alkanut hyvin, kiitos ahkerien työmiesten ja mukavien kevätsäiden. Mutta työtä riittää! Maalattavien vuorilautojen alta paljastui, kuten odotettiinkin, muutamia lahoja hirsiä, jotka pitää vaihtaa. Kolmikerroksisen hirsikartanon tunkkaaminen ylös on aika jännää hommaa, joka on parempi antaa ammattilaiselle... Vuonna 1875 valmistuneen Perheniemen kartanon on suunnitellut arkkitehti C.A. Edelfelt, taiteilija Albert Edelfeltin isä. Kartanolla on oma hyvin monivaiheinen historiansa eri aatelis- ja porvarissukujen omistuksessa, parhaimmillaan kartano on ollut osa erästä Suomen suurimmista maaomistuksista. Kartanon historiasta voit lukea lisää täältä

Suuri osa korjaustyöstä täytyy tehdä ammattilaisvoimin, mutta maalien raapimisessa ja maalaustöissä on myös talkootyötä tarjolla ahkerille talkoolaisille. Jos pensseli pysyy kädessä ja sinulla on intoa ja aikaa osallistua talkoisiin kevään ja kesän aikana, lue lisää talkoiden infosivuilta!

Kiitos myös kaikille opiston 90-vuotisjuhlien keräykseen osallistuneille, ilman tukeanne tätäkään remonttia ei oltaisi voitu aloittaa!