sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Pärhätuulinen tervehdys

Kiitos ahkeralle talkooväelle! Kartanon talkoot ovat jatkuneet huhtikuusta aina marraskuun puolelle asti. 

Kartanon eteläseinä on nyt korjattu ja maalattu ja telineet purettu. Pohjoispuolen ulkoseinää on osittain korjattu ja remontti jatkuu tänä syksynä vielä ko.osan sisäpuolella lattian rakentamisella WC-tilaan, josta vaurioitunut lattia jouduttiin seinän korjauksen yhteydessä poistamaan. Kartanon kattoa on myös osittain keväällä korjattu ja muutama kohta odottaa vielä korjausta.

Talkoot jatkuvat maaliskuussa 2016 pohjoispuolen maalauksella ja toivomme, että silloin meillä olisi runsaasti talkooväkeä mukana töissä. Kuluja on sekä maalauksesta että katon korjauksesta tässä vaiheessa muodostunut n. 14 000 €. Se ei todellakaan ole paljoa siihen nähden miten paljon on saatu aikaan!

Sakari Vuohelainen, Ulf Emeleus ja Timo Laitinen ovat olleet talkooporukan ydinjoukkoa. Usein mukana on ollut myös Petri Kumpulainen. Lisäksi mukana ovat olleet terapeuttiopiskelijoita Kimmo Riekko, Kari Vuoristo, Jaakko Simula sekä joukko eri yhteyksistä opistolle tiensä löytäneitä vapaaehtoisia.

Pohjoisseinältä vaihdettiin pari alinta hirsikertaa. Kuvassa Sakari Vuohelainen ja kirvesmies Jari Lapilainen.

Tarvitsemme edelleen töiden jatkamiseen materiaaleja ja joissain työvaiheissa myös ammattityövoimaa. Vaikka et pääsisikään paikan päälle talkoisiin, voit osallistua myös lahjoituksella materiaalikulujen kattamiseen, tai tukea opiston koulutus- ja muuta tavoittavaa toimintaa. Jos haluat osallistua talkoisiin tällä tavalla, lue lisää opiston sivuilta.

P.S. Pärhätuuli on Perheniemen opiston lehti, joka ilmestyy kahdesti vuodessa. Se on aikoinaan alkanut opiston Toveriliiton lehtenä 1930-luvulla. Olet ehkä ihmetellyt mistä tulee nimi Pärhätuuli. Pärhä on oikeastaan Perheniemen nimen varhaisempi versio, ei sen kummempaa. Sanan etymologiaa ei taideta tarkkaan tunteakaan. Aikaisemmin lehti on ilmestynyt mm. Opistotervehdyksen nimellä. Jos sinulle ei tule Pärhätuuli -lehteä ja haluat sen, voit tilata lehden paperiversiona kotiisi sähköpostiviestillä opistolle: opisto(at)perheniemi.com tai soittamalla arkipäivänä klo 10-15 välillä numeroon: 05 7574 100   hinta: 6 €. Vanhoja "Pärhiksiä" löydät täältä.


Syksyä 2015