lauantai 7. marraskuuta 2015

Yhteenvetoa vuodesta 2015 ja näkymiä ensi vuodelle


Opintosuorituksilla mitattuna opiston päättyvä lukuvuosi on mennyt mukavasti, viime vuoteen verrattuna on jälleen ollut pientä kasvua ja opistojen kiinteistöjen käyttöaste on pysynyt korkeana. 

Kun Kartanon remontti aikanaan valmistuu, toivomme saadaan käyttöön mm. lisää koulutus- ja ryhmätyötiloja. Tämä avaa taas paljon mahdollisuuksia. Kesän ja syksyn aikana Kartanon WC-tilatkin olivat pois käytöstä, mutta eipä sekään tuntunut haittaavan opiskelijoita! Kiitos kärsivällisyydestänne!

Terapeuttisen sielunhoidon koulutus alkoi tänä vuonna hieman pienemmällä opiskelijamäärällä, mutta alkoi kuitenkin. Aivan uutena koulutuksena syksyllä alkoi Valokuvaterapiakoulutus. Tammikuussa alkaa jälleen tuttu Tartu elämään – johdatus terapeuttiseen sielunhoitoon sekä lisäksi Lähellä ihmistä - lähelle Jumalaa - Henkilökohtaisen evankelioinnin koulutus, Tarkoituksellisen elämän avaimia - Logoterapian perusteet -koulutus, Työnohjaajakoulutus psykoterapeuteille, sekä niin ikään uusi Varustava yhteys -koulutus nuorille.

Tartu elämään -koulutus on suunniteltu myös eri tavoin elämän taite- tai murroskohdassa oleville ihmisille, kuten työttömäksi jääneille. Tartu elämään on, paitsi kristillisen sielunhoitotyön peruskurssi, myös mahdollisuus oman elämän perusteiden tarkasteluun, itsetunnon vahvistumiseen ja lahjojen löytämiseen rauhallisessa ja turvallisessa kansanopistoyhteisössä. Vie tietoa eteenpäin mikäli sinulla on ystävä jolle tämä tai muu opiston koulutus voisi soveltua!

... ja katso myös talven ja kevään uudet kurssit!


"Ja tuosta vasemmalle!" Opisto kutsuu myös ensi vuonna! :)

Myös kesälukukausi onnistui tänä vuonna hyvin huolimatta siitä, että ripareita järjestettiin vain yksi. Ensi kesälle on luvassa näillä näkymin enemmän ripareita sekä lisäksi uusia käden taitojen kursseja – mm. mosaiikkikurssia moni jo varmaan odottaa!Ruurikkalan opetuslapseuskoulun väkeä opistolla syksyllä