maanantai 11. heinäkuuta 2016

Soluttautuneena Perheniemen kursseille OSA 1

Jotkut teistä saattavat jo tietääkin, että minä Tarja olen aloittanut Perheniemen opistolla tiedotus- ja markkinointisihteerinä kesäkuun alussa. Asustelen osa-aikaisesti opistolla ja raportoin opistoelämästä sen mukaan mitä näen ja kuulen. Viimeksi kerroin ensitunnelmia Perheniemessä asumisesta ja nyt aion vierailla opiston erilaisilla kursseilla/leireillä ja kertoa miten ne koin ja mitä näin, jotta te lukijat saisitte kuvaa siitä millaista täällä on opiskella ja minkälaisia kursseja meillä tarjotaan.


Henkisen itsepuolustuksen kurssi


Kävin viime viikolla tutustumassa henkisen itsepuolustuksen kurssiin ja täytyy sanoa, että se vaikutti erittäin mielenkiintoiselta ja sellaiselta johon itsekin haluaisin osallistua. Avainajatus oli mielestäni hyvin kuvattu kaaviossa, jossa kuvataan sitä miten Jumala rakastaa meitä ja Hänen rakkaudellaan me rakastamme itseämme ja lähimmäistämme. Terveeseen itsepuolustukseen kuuluu lähimmäisen rakastaminen, mutta myöskin itsensä rakastaminen.

Avainsana henkisessä itsepuolustuksessa oli Petri Välimäen opetuksen mukaan rakentava jämäkkyys, jolla olisi tarkoitus kohdata ristiriitatilanteet. Ei siis esim. pakenemalla, agressiolla tai alistumalla! Tämä kurssi herätti paljon ajatuksia ja mieleeni jäi sellainen lause kuin: "Jos et halua, että naamallesi tallataan niin miksi sitten makaat siellä maassa"! Tällaisesta vääränlaisesta alistumisesta olisi hyvä päästä pois, ja rohkeasti ja rakentavasti kertoa omat mielipiteet ja ajatukset ristiriitatilanteissa.

 Uskon, että jokainen kohtaa elämässään ristiriitatilanteita ja suurin osa varmastikin haluaisi löytää oikeat keinot ratkaista ne ilman, että vahingoittaa itseään tai toista ihmistä. Tämä kurssi on erinomainen siihen tarkoitukseen ja suosittelen sitä todella lämpimästi kaikille, joita aihe vähääkään kiinnostaa!


Rippikoululeiri


Meillä Perheniemessä järjestetään joka kesä rippikoululeirejä, joissa nuoret oppivat tärkeitä tietoja ja taitoja kristinuskosta ja Jumalasta. Täällä on soinut ripariviikon aikana mm. joululaulut, kun nuoret ovat käyneet läpi kirkkovuotta jumalanpalveluksissaan. Nuoret ovat myös opetelleet kuumeisesti ulkoa mm. Herran siunausta, pienoisevankeliumia ja uskontunnustusta. Huomasin kuitenkin myös jotain uutta, mitä oman riparini aikana ei vielä ollut käytössä: rukoushelmet.

Jokaisen riparilaisen ja ohjaajan kädessä oli helmikäsikoru ja hälventääkseni hämmennystäni päätin käydä kysymässä yhdeltä ohjaajalta mitä tämä helmikoru merkitsee.


Vastaukseksi sain sen verran tietoa, että pääsin googlen avulla tutustumaan helmikorun tarkoitukseen:

Kultainen Jumala helmi- Jumala on läsnä meidän elämässämme
Helmiäinen Minä helmi- Miten Jumala näkee minut
Valkoinen Kasteen helmi- Uuden elämän ja kääntymyksen helmi
Hiekanruskea Autiomaahelmi- Muistuttaa elämän autiomaasta
Taivaan sininen Huolettomuushelmi- Jumala pitää huolta
Ensimmäinen punainen Rakkaudenhelmi- Jumalan agape rakkaus
Toinen punainen Lähimmäisenrakkaudenhelmi- Muiden rakastaminen Jumalan rakkaudella
Kolme helmiäishelmeä Salaisuuksien helmet- Auttavat muistamaan tärkeimmät rukousaiheensa.
Musta Yönhelmi- Muistuttaa kuolemasta, kriisistä ja tyhentymisestä
Valkoinen Ylösnousemuksenhelmi- Muistuttaa ylösnousemuksen ihmeestä
Soikeat Hiljaisuudenhelmet- Edustavat levollista hiljaisuutta

(http://www.rukoushelmet.net/rukoushelmet.htm)

Näitä rukoushelmiä nuoret kuulemma käyttävät usein riparin jälkeenkin ja ne muistuttavat kaikesta siitä mitä he ovat riparilla oppineet uskosta ja Jumalasta. Tällainen muistutus voisi olla itsellekin joskus tarpeen erilaisissa elämäntilanteissa tai vaikkapa rukoillessa. Kaiken kaikkiaan oli mukava nähdä nuorta väkeä Perheniemessä tutustumassa kristinuskon perusteisiin ja kohtaamassa Jumalaa.Seuraavalla kerralla minulla on taas jotain uutta kerrottavaa meidän toiminnasta täällä Perheniemessä, joten pysykää kuulolla. Lisään blogilinkkejä meidän Perheniemen Facebook-sivuille ja linkki löytyy myös meidän nettisivuiltamme www.perheniemi.com.

Hyvää kesän jatkoa teille blogin seuraajille! :)

Tarja