tiistai 18. lokakuuta 2016

Operaatio Joulun Lapsi - pakettihaaste Perheniemessä!

Joulu alkaa pikkuhiljaa lähestymään ja ihmiset alkavat kohta puolin miettimään joululahjojen ostoa. Itsekin olen poikkeuksellisesti aloittanut lahjojen oston jo tässä vaiheessa syksyä, mutta tällä kertaa keräsin lahjoja Euroopan köyhimmille lapsille Romaniaan ja Moldovaan! Kyseessähän on siis Operaatio Joulun lapsi (OJL) - pakettikeräys, jossa Perheniemen opistokin on mukana.

Tämän pakettikeräyksen tarkoituksena on toimittaa lahjoja niille lapsille, joilla ei ole muuten mahdollisuutta saada joululahjoja. Nämä paketit sisältävät lelujen lisäksi myös kaikenlaista tarpeellista, kuten lämpimiä vaatteita, hammasharjan ja hammastahnan. Myös evankeliumi välitetään näitä paketteja vastaanottaville lapsille, joten OJL:n pakettikeräyksellä on iso merkitys hengelliselläkin rintamalla


Haastattelussa OJL:n projektikoordinaattori

Kävin haastattelemassa Ilkka Kujalaa, joka on Operaatio Joulun Lapsen projektikoordinaattori ja myös pikkuveljeni :)! Kyselin häneltä muutaman kysymyksen tähän pakettihaasteeseen liittyen.



Ilkka, miksi kannattaisi koota OJL-paketti?
Lahja kannattaa tehdä, koska sen merkitys lapselle on aivan suunnattoman suuri ja hetki kun lahjansa saa on unohtumaton. Sinun lahjasi voi muuttaa yhden lapsen koko elämän. Se on paljon sanottu, mutta on totta.

Miksi paketteja juuri Moldovaan ja Romaniaan?
20 miljoonan asukkaan Romania ja 4 miljoonan Moldova ovat olleet projektin kohdemaina jo useamman vuoden ja syykin on selvä: Moldova on Euroopan köyhin valtio ja Romaniassa taas elää kiistatta Euroopan köyhin ihmisryhmä, Romanian romanit, joita joidenkin arvioiden mukaan maassa asuu jopa 2 miljoonaa.

Mikä on ollut koskettavin hetki työssäsi?
Koskettavin hetki työssäni oli 2012, kun nosti pienen Alex pojan syliini iltana, kun lumi oli juuri satanut ja ulkona oli pakkasta. Alexilla ei ollut kenkiä eikä sukkia ja hän itki kylmyyttään. Tunsin miten jäässä poika oli ja miten laiha hän oli. Tuntui kuin olisin pitänyt sylissäni luurankoa. Vein pojan hänen kotiinsa, annoimme lahjat ja rukoilemme koko perheen kanssa viettäen pitkän hetken kuunnellen pojan äidin murheita. En unohda sitä iltaa koskaan.

Vielä viimeiseksi, mikä on työsi paras puoli?
Parasta työssäni on se, että saan olla mukana yhteiskristillisessä ja konkreettisessa lasten auttamia- ja evankelioimistyössä, jonka kautta evankeliumi ja aito ilo tavoittaa niin monet merkityksellisellä tavalla. Minulle on tärkeää, että Operaatio Joulun Lapsi vie sanomaa Jeesuksesta ymmärrettävällä ja lähestyttävällä tavalla kaikkialla missä se vaikuttaa.



Pakettihaaste sinulle!

Haastankin teitä kaikkia joko hakemaan Perheniemen opistolta pakettitarvikkeet tai sitten menemään osoitteeseen www.joulunlapsi.fi, jossa voit lahjoittaa pakettia vastaavan summan ohjeiden avulla. Kumpikin tapa varmistaa avun perille menemisen.

Itse pidin lahjojen ostamisesta, joten poimin Perheniemen opiston keräyspisteestä pari tyhjää OJL-laatikkoa ja lähdimme mieheni kanssa kauppoihin ostamassa paketteihin täytettä! Urakkaa helpotti se, että laatikon mukana tulee selkeät ohjeet siitä mitä mukaan tulisi pakata. 



Päätimme tehdä paketin 2-4-vuotiaalle tytölle ja pojalle. Tarvittiin siis paljon kaikkea pinkkiä ja paljon kaikkea sinistä. Mukaan tarttui vaatteiden lisäksi myös paljon pientä tavaraa kuten vihkoja, värikyniä, karkkeja yms. Kaikkea sellaista mistä lapset voisivat tykätä. Katsoimme tarkkaan, ettei karkeissa ollut salmiakkia tai suklaata ja päädyimme ostamaan nallekarkkeja, joiden päiväys ulottuu ensi vuoden puolelle.



Karkkien jälkeen on tarpeellista pestä hampaita, joten ostimme tietenkin hammasharjat lapsille. Näillä veikeillä harjoilla hampaat pysyvät ehjinä. Ja mikä olisi parempaa kuin lelu lapselle, joten mukaan lähti mm. nämä suloiset nallet. Ne sopivat perheen pienimmille vaikka unileluiksi kainaloon.



Viimeisenä laitoimme mukaan kuvan meistä ja joulutervehdyksen englanniksi. Tässä oli esimerkki siitä, millainen lahjapaketti voi olla. Voit tehdä kuitenkin lahjasta ihan oman näköisesi :)


Loppuun vielä muistutuksena:

"Antakoon kukin, niin kuin hänen sydämensä vaatii, ei surkeillen eikä pakosta; sillä iloista antajaa Jumala rakastaa."
2. Kor. 9:7

-Tarja-