keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Janin ja Eeron läksiäiskahvit opistolla


Meillä Perheniemessä on usein siviilipalvelusmiehiä, työkokeilijoita ja työharjoittelijoita tekemässä erilaisia kiinteistöihin tai toimistotöihin liittyviä hommia. He ovat iso siunaus opistolle sillä heidän työpanoksellaan saamme aikaiseksi paljon enemmän kuin saisimme pelkän henkilökunnan voimin. Olemme siis kiitollisia jokaisesta sivarista, työkokeilijasta ja harjoitteijasta, jotka meillä ovat tehneet töitä vuosien varrella. 

Viime kuukaisina meillä on ollut pari erittäin ahkeraa ja osaavaa työmiestä täällä opistolla. Vietimme keväällä heidän läksiäisiä opistolla, mutta sain haastateltua heitä heidän kokemuksistaan Perheheniemessä ennen heidän lähtöään. Tässä on Janin ja Eeron tarina:Kysymys: Kuka olet ja mitä teet?
Vastaus: Olen Jani Harjula 23v. kahden lapsen isä ja avoliitossa. Asutaan Kausalan keskustassa. Työkseni teen levyseppähitsaajan töitä Hallipojilla Korialla. Nyt vielä pari viikkoa siviilipalvelusta jäljellä.

K: Miten päädyit Perheniemen opistolle?
V: Perheniemen opistolle päädyin kun hain siviilipalvelus paikkaa ja löysin tämän sivarikeskuksen sivuilta.

K: Kerro työstäsi opistolla
V: Olen opistolla kiinteistöhoitajana. Työnkuvaan kuuluu, piha-alueiden siistiminen, sisätilojen ylläpito sekä tukkukuormien tyhjennys.

K:Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?
V: Tietenkin toivon että töitä olisi. Myös oman talon hankinta on ollut suunnitelmissa. Toivon myös että perhe ja läheiset pysyvät terveinä.

K: Kuka olet ja mitä teet?
V: Olen Eero Höök, 35-vuotias nuormies alunperin Porvoosta. Puuseppä ja tietokone-osaaja.

K: Miten päädyit Perheniemen opistolle?
V: Kotona askarteluun ja istuskeluun kaipasin vaihtelua, ja kun työmarkkinat olivat niin huonot nykyisellä alueellani niin alettiin TE-toimiston kanssa  miettiä työkokeilun mahdollisuuksia.
Vaihtoehtoina oli kolme eri paikkaa, mutta Perheniemi oli heti alusta asti parhaimmalta kuulostava, enkä enää muualle tahtonutkaan. Lähestyin opistoa itse ehdottaen työkokeilua, ja järjestely onnistuikin yllättävän helposti ja nopeasti. Oli erittäin antoisa kokemus olla opistolla, enkä usko että niissä muissa paikoissa olisin oppinut tai saavuttanut yhtä paljon.


K: Kerro työstäsi opistolla
V: Iloisessa ja lämpimässä työilmapiirissä oli mukava työskennellä Veistolan pajalla, ja muuallakin opiston tiloissa. Tuli korjattua tuoleja ja valmistettua hyllyjä komeroihin. Pihatöitä tein, hiekoitusta ja yleistä alueen siistimistä. Yleisiä huoltotöitä, vesiputkien paikkaamista, lamppujen vaihtoa, Veistolan siivousta ja imurijärjestelmän huoltoa. Tavaroita, puumateriaalia ja huonekalujakin kannettiin rakennuksesta toiseen.
Muitakin pieniä askareita siinä ohessa tehtiin, eli melkoisen värikästä ja vaihtelevaa työtä.

K: Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?
V: Kehittää itseäni omilla aloillani, eli puutöitä ja tietotekniikkaa. Välillä unelmoin, että ehkä joskus isona minulla on oma pieni puupaja, jossa askartelen huonekaluja yms. omassa rauhassa tai apulaisen kera.

Eeron läksiäiskahveilla
Kiitos Jani ja Eero ajastanne täällä Perheniemen opistolla ja kaikesta siitä työstä jota teitte!

-Tarja-