maanantai 14. marraskuuta 2011

Evankelistakurssilaiset Perheniemessä


Yksi keväällä 2011 alkaneen evankelistakurssin lähiopetusviikonloppu on taas takana.


Teemu Nastolasta sanoo saanut saaneensa evankelistakurssilta rohkaisua: "Oma identiteetti ja kutsu ilosanoman jakajana on selkeytynyt. Jokaisella on oma persoonallinen tapansa kohdata ihmisiä. Meidän ei tarvitse verrata itseämme toisiin."
    Kurssilla tutustutaan toisiin jotka jakavat saman kutsun. "Saa nähdä millaista yhteistyötä tästä vielä kehkeytyy... Joka tapauksessa, Perheniemeen on aina hyvä tulla", sanoo Teemu,
    Vapaa-ajallaan Teemu vierailee silloin tällöin Riihimäen ja Hämeenlinnan vankiloissa yhdessä eri seurakuntien tiimien kanssa.

Evankelistakurssilla käydään aluksi läpi evankeliumin perussisältöä. Kurssin opettajat ovat hyvin kokeneita ja monet varsin tunnettujakin. Valitettavasti Kalevi Lehtinen ei ehtinyt opettaa nyt menossa olevaa kurssia.

Perheniemen evankelistakurssi on monimuotoinen, yhteensä 1,5 vuotta kestävä viikonloppukurssi. Marraskuun lähiopetusviikonloppuna evankelistakurssilaiset jalkautuivat opistolta Lahteen, vieraillen mm. päihderiippuvaisten päiväkeskuksessa ja vanhainkodissa.

Kurssin kaukaisin osallistuja, Tuula Oulusta kokee sydämellään erityisesti monella tavalla syrjäytyneet ihmiset. "Monesti me kristityt vain keskenämme puhumme huonompiosaisista, kohtaamatta heitä itseään. Se ei rakenna. Mitä enemmän vietämme aikaa ihmisten kanssa, jutellen heidän kanssaan, sitä rakkaammaksi he meille tulevat."
    Lahden kaduilla tiimi kohtasi syrjäytyneen miehen. Tuulan tervehtiessä tätä, mies pyöritteli päätään ihmetellen, ketä Tuula mahdollisesti tervehti. "Uskovan perusvelvollisuus on kohdata jokainen, Jumalalle jokainen ihminen on rakas", sanoo Tuula.