maanantai 28. marraskuuta 2011

KaksiSpråkig DTS för dig!Pitkään suunniteltu ja valmisteltu KaksiSpråkig DTS haluaa olla tuomassa yhteen suomalaisia, ruotsalaisia ja suomenruotsalaisia. Alla välkomna! Etupäässä Ruurikkalassa, Evijärvellä järjestettävän OP-koulun vetäjän toimivat Tiina ja Zacharias Fjellander. Tiina on kotoisin Suomesta ja Zacharias Smoolannista, Ruotsista. 

  -  Sydämellämme on ollut suomalaisten ja ruotsalaisten sekä suomen- ja ruotsinkielisten välinen yhteys. Puhuimme aluksi toistemme kanssa englantia, mutta meille oli alusta asti selvää, että haluamme pystyä kommunikoimaan toistemme kanssa omilla äidinkielillämme: äidinkieli on kuitenkin sydämen, ja siten myös identiteetin kannalta se tärkein kieli. Kieli myös avaa ihmisten sydämiä aivan eri tavalla kuin tulkin kautta tai vieraalla kielellä kommunikointi. 

  -  Suomella ja Ruotsilla on monen sadan vuoden pituinen historia takanaan ja se on väistämättä vaikuttanut siihen, millaiseksi kansamme ovat muokkautuneet. Uskomme, että tarvitsemme toisiamme, yli kielirajojen.

   -  Yksi raamatunkohta joka on ollut erityisesti mielessämme tätä koulua ajatellen on: Ef.  2:14, "Kristus on meidän rauhamme. Hän on tehnyt nämä kaksi ihmisryhmää yhdeksi ja kuolemallaan hajottanut niitä erottaneen vihollisuuden muurin."

KaksiSpråkig DTS on perusrungoltaan "tavallinen" opetuslapseuskoulu, opettajat vaihtuvat viikottain ja harjoittelujaksolle lähdetään kolmen kuukauden luentojakson jälkeen. Samalla tämä DTS tarjoaa myös mahtavan tilaisuuden oppia sitä toista kotimaista kieltä, oli se sitten suomi tai ruotsi.

Katso lisää: www.perheniemi.com
tai www.ywamruurikkala.com