torstai 17. marraskuuta 2011

Kriisiraskaustyö puhutti


Perheniemen opistolla vieraillut Tampereen NNKY:n kriisiraskaustyön koordinaattori Outi Papunen piti kokonaisen päivän tietoiskun kriisiraskaustyöstä OP-koulun linjaopiskelijoille. "Yllätysraskaustilanteessa raskaudenkeskytystä miettivä ihminen kokee "järjen ja sydämen ristiriitaa" ja käy läpi monenlaisia pelkoja. Usein syntyy lähes paniikkitilanne, eikä kaikkea päätökseen liittyvää ehdi prosessoida kunnolla", kertoo Outi.


Mm. Tampereella Ituprojekti (www.ituprojekti.net) järjestää tukea kriisiraskaustilanteessa oleville äideille, sekä mm. äiti-lapsi-toimintaa. Ituprojekti pyrkii viestittämään positiivista sanomaa äitiydestä ja pitämään esillä raskaudenkesketyksen vaihtoehtoja, kuten adoptiota.

"Adoptio voi olla hyvin kypsä ja rakastava vaihtoehto. Nainen "ei luovuta lastansa adoptioon" tai "anna lastansa pois". Ihmiset antavat asioita pois silloin kun niillä ei ole arvoa. Näin ei ole adoptiossa. Se on vastuullinen valinta, epäitsekäs uhraus, joka tehdään, kun äiti ymmärtää lapsensa olevan arvokas ja tarvitsevan enemmän kuin hän itse pystyy tälle antamaan."

Lisäksi Ituprojekti järjestää vertaistukiryhmiä abortin läpikäyneille ja abortin jälkeisistä tunne-elämän ongelmista, kuten syyllisyydestä ja masennuksesta kärsiville mm. Tampereella ja Helsingissä. Jo yli 100 henkilöä on käynyt abortin läpikäyneiden tukiryhmänvetäjäkoulutuksen.