maanantai 3. syyskuuta 2012

Remonttitunnelmia - osa II


   

Jo rupesi tapahtumaan kun filippiiniläis-egyptiläis-venäläis-suomalainen remonttitiimi alkoi hommiin!!! Asuntolan kaikki rännit on jo vaihdettu ja kartanon lahot kattotuolit uusittu. Lisäksi kartanon länsipäädyssä on revitty vanhoja muovimattoja ja tehty monenlaista muuta. Mukana on ollut palkollisten, talkoolaisten, työllistettyjen ja talon oman väen lisäksi kaikki kartanon torpparit ja mäkitupalaiset... :)

Tarkoituksena on remontoida vielä syksyn aikana kartanon länsipäädyn huoneet, rakentaa itäpäädyn keittiö loppuun, sekä muuttaa kartanon vanha kirjasto/ATK-luokka/rojuvarasto toimistokäyttöön. No, tehdään sen verran kun ehditään ja rahat + voimat riittää... Tältä kartanossa näyttää nyt.


Syksyn 2008 myrsky repi puolet kartanon pelleistä ilmaan. Kauempaa katsottuna eron kyllä huomaa, muttei se nyt niin vakavaa ole. Rännit tulivat sitten perästä viime talven jäiden mukana. No, nyt on lujatekoisemmat rännit paikallaan.Nosturikin saatiin juuttumaan sateiselle ruohikolle, mutta onneksi oli naapurin isäntä traktorin kanssa lähistöllä. :)