maanantai 10. joulukuuta 2012

OP-koulu Romaniassa - osa I


Mercy & Justice DTS -linjan oppilaat saapuivat Romaniaan viime perjantaina pitkän matkan tehneinä, mutta turvallisesti perille kuitenkin. Osa tiimistä lensi Budapestiin ja osa teki koko matkan autoilla. Ajomatkaa kertyi Perheniemestä Oradeaan n. 1900 km. Eihän nykyteillä ja -autoilla tuo matka ole juttu eikä mikään, mutta sai sitä kuitenkin vähän tunnelmaa ja jännitystä mukaan mm. pakkaskäynnistysvaikeuksien muodossa.

Ja ei se matka tapa, vaan se vauhti... Puolassa sai körötellä suuren osan matkaa 50 km/h, mikä teki ajopäivistä aika pitkiä (n. 17 h liikkeellä / vrk).

Tässä lastataan paketteja autoihin. 
Tällä viikolla tiimit jakaantuivat kolmeen eri kohteeseen: yksi tiimi jäi Oradean alueelle vierailemaan kylissä ja jakamaan Operaatio Joulun Lapsi -paketteja. Toinen tiimi suunnisti kohti Medgidiaa, lähelle Mustaa Merta ja pieni tiimi jatkoi Etelä-Romaniaan. Romaniassa olisi tarkoitus sitten viihtyä toukokuulle asti, joten siinä ajassa ehtii näkemään monenlaista keliä ja toivottavasti oppilaat oppivat tuntemaan ja ymmärtämään maata vähän syvällisemmin.  Operaatio Joulun Lapsi -hankkeen virallista matkablogia ja videoita tämän vuoden jakelumatkoilta voi seurata täältä.