tiistai 26. helmikuuta 2013

Uutta Roman... siis Moldovasta ja vähän joka puoleltaPerheniemen Mercy & Justice DTS -tiimi vietti jonkin aikaa Mustanmeren rannalla Constantassa ja juuri nyt ollaan tutustumassa parin viikon ajan Euroopan köyhimpään maahan, Moldovaan. Toivottavasti kuulemme sieltä lisää kuulumisia pian.Reissun päällä kaikki!

Muitakin opetuslapseuskoulutiimejä on tällä hetkellä reissun päällä. Ruurikkalan OP-koulu on juuri nyt Latviassa ja Cross Border DTS on pian palailemassa Malawista. Winter DTS lienee kotimaassa, mutta kuulemma Lapissa. No mikäs siellä hiihdellessä... :) Seuraava OP-koulumahdollisuus on muuten sitten Summer DTS. Koulutukseen sisältyy muutama huippumielenkiintoinen yllätys...

Eräs oppilas kirjoittaa n. viikon takaisesta vierailusta eräässä kylässä:
... Myöhemmin päivällä käytiin kylässä kahdessa perheessä. Toisessa perheessä nainen oli 22v ja mies 28v. Lapsia heillä oli neljä kappaletta ja he asuivat kaikki yhdessä huoneessa. Oltiin ostettu muovikassillinen ruokaa tuliaisiksi (riisiä, öljyä, jauhoja ja munia ym..). Vierailulla kävi ilmi että heillä ei ollut tänään mitään syötävää, joten ruoka-apu tuli sopivaan aikaan.

Tuntuu ihan käsittämättömältä itselle, ettei voi olla mitään syötävää! Itsellä jos nyt ruoka loppuis oikeesti, niin möis vaikka moottoripyörän pois niin silläkin rahalla melkeen vuoden söis... Ja jos kaikki menis niin olis läheisiä tai perhettä jonka puoleen kääntyä. ... Rupeapa siinä sitten 12-vuotiaana äitinä tai isänä ilman mitään koulutusta, töitä, varallisuutta ja elämän kokemusta perustamaan perhettä ja huolehtimaan lapsista.