maanantai 26. tammikuuta 2015

Tervehdys myös Romaniasta!

Romanian kansallispäivän viettoa

Tervehdys Romaniasta!


Kohta kolme viikkoa takana Oradeassa ja alammekin jo kotiutua uusiin kotikulmiin ja täkäläiseen elämänmenoon. Arki on pyörähtänyt käyntiin kahdessa pääkohteessa, Amicii Centrul – kehitysvammaisten nuorten aikuisten päivätoiminnassa ja Alparea nimisessä kylässä romanilasten iltapäivätoiminnassa. Myös aiemmat Perheniemen YWAM-aktiotiimit ovat olleet molemmissa paikoissa. Amicii keskuksessa työ on nuorten avustamista erilaisissa askareissa ja yhdessäoloa. Ryhmä on ollut koossa jo pitkään ja onkin ilo katsella, kun kaikki toimivat yhdessä perheenomaisesti ja auttavat toisiaan. Meidät on otettu hyvin vastaan. Myös aiempien tiimien perään on kyselty, mikä tuntuu mukavalta, he ovat jääneet positiivisesti nuorten mieleen!

Toisessa pääkohteista Alpareassa avustamme elämäniloisten romanilasten iltapäivätoiminnassa.

Eräänä päivänä ajoimme Cluj-Napocaan, paikalliselle YWAM:n toimipisteelle. Maisemat Karpaatteja ylittäessä olivat hienot ja niin erilaiset verrattuna Suomeen. Basen henkilökunnassa oli yllätykseksemme yksi suomalainen, joka on mukana tulevassa Opetuslapseuskoulussa.

Täällä Oradeassa pääsimme vieraillemaan paikallisen perheen luona, mikä oli todella ihana mahdollisuus saada kurkata tavallisen perheen arkeen. Meidät otettiin vastaan lämpimästi ja vieraanvaraisesti, ruokapöydässä herkulliset ruokalajit seurasivat toinen toistaan...saimme kokea kristittyjen perheyhteyttä yli kielirajojen!

Oradean keskustassa osallistuimme kansallisen juhlapäivän viettoon. Juhlintaan kuului puheita, patsaan kukitusta, kuorolaulantaa, muita musiikkiesityksiä ja tanssia. Osalla esiintyjistä oli iloksemme päällään värikkäät ja hienot kansallispuvut!

Siunausta kaikille lukijoille keväisestä Oradeasta!

Binecuvântarea lui Dumnezeu!


P.S. Lisäbonuksena tervehdys myös Irkutskista Itä-Siperiasta opiston viestintäpäällikötä, mistä käsin tällä hetkellä etätöinä tätä blogia toimitetaan. :)  Хорошего дня всем!


Lumiukkoja väsättiin lasten kanssa tänään ja kivaa oli!