sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Sadonkorjuun aikaa


Viikonlopun aikana olemme saaneet monellakin tavalla iloita siitä hyvästä sadosta,, mitä opistolla on kylvetty viimeisten vuosien ja vuosikymmenien aikana!

Perheniemen evankelistakoulutukseen v. 2007-2013 osallistuneita kokoontui ”luokkakokoukseen” opistolle. Paikalla oli myös monia tärkeitä evankelistakoulutuksen kouluttajia, kuten Leena Lehtinen ja Juha Parkkinen, sekä tietysti rehtorimme Petri. VI Terapeuttisen sielunhoidon koulutuksen (2013-2014) opiskelijat kokoontuivat samaan aikaan kolmanneksi viimeiselle lähijaksolleen. Nyt aloitettiin jo päättötöiden purku ja tänään päättötyönsä esitelleet olivat silminnähden ilahtuneita, helpottuneitakin. Kun omaa oppimista saa jakaa muille, kaikki oppivat. Opintojen loppupuolella käydään läpi sielunhoitotyötä mm. tapaustyöskentelyn (kuvitteellisten tapausten) kautta ja työnohjaus on tärkeässä roolissa. Monien opiskelijoiden ajatukset ovat jo siinä miten aikovat sielunhoitoterapian osaamistaan käytännössä hyödyntää. Joku miettii oman yrityksenkin perustamista.

”Aivan mahtava viikonloppu”

Kolmantena viikonloppukoulutuksena opistolla oli Sensorimotorisen terapian peruskurssi. Se mitä sensorimotorinen terapia on, ei ehkä aukene asiaa tuntemattomalle aivan ensikuulemalla, mutta keholliset reaktiot joihin sensorimotorisessa terapiassa kiinnitetään huomiota ovat aivan jokaiselle tuttuja. Oletko koskaan huomannut kuinka esim. jonkin kipeän asian muistaminen saa aikaan fyysisiäkin reaktioita? Samoin myös ihmisen omakuva ja itsetunto voi saada näkyviäkin ilmenemismuotoja. Omia - tai terapiatyössä myös toisen ihmisen - kehollisia reaktioita tarkkailemalla ja kuuntelemalla voi saada kiinni elämän traumoista ja haavoista, ja sitten niitä on helpompi myös käsitellä. Painotamme kulttuurissamme ja työelämässä usein kognitiivista tietoa niin paljon, että emme muista olevamme myös kehollisia ihmisiä. Kaikessa tarvitaan tasapainoa.

Lauantaina ehdittiin olla kaiken muun lisäksi mukana edustamassa opistoa Trans4Mission -lähetyskonferenssissa Tampereella, sekä muutamia perheniemeläisiä osallistui myös Itu-työn 10-vuotisjuhlakonserttiin.
 
Seurakuntakoti oli lähes viimeistä penkkiä myöten täynnä.

Juhlakonsertti


Viikonloppu huipentui Orimattilan seurakuntakodilla pidettyyn juhlakonserttiin, jossa päästiin nauttimaan opiston musiikkilinjojen satoa. Moni Perheniemen musiikkilinjalla 1977-2003 opiskellut on päätyneet mm. seurakuntien musiikkityöhön, mikä oli linjan eräs tarkoituskin. Esiintyjinä olivat mm. Kimmo Puunenä (piano), Liisa Karhu (alttoviulu), Martti Tamminen (laulu), Urpo Vuorenoja (laulu) ja Ilpo Vuorenoja (kitara). Konsertti oli erittäin korkeatasoinen ja seurakuntakoti oli lähes viimeistä penkkiä myöten täynnä! 

Kiitokset kaikille mukanaolijoille ja artisteille tukikonsertista!

Muistathan vielä opiston 90-vuotispääjuhlan 9.11. Olet tervetullut mukaan! 

"Kanttorikuoro" oli todella korkeatasoinen.