maanantai 19. joulukuuta 2011

Sielunhoitoterapeuttien III vuosikurssi valmistui


Perheniemen sielunhoitoterapeuttien III vuosikurssin valmistujaisia juhlittiin 18.12.2012. Mukana juhlassa oli runsaslukuinen joukko valmistuneiden ystäviä ja läheisiä. Tunnelmaa ja sanottavaa riitti ja päätösjuhlat venyivät messun kanssa kolmituntisiksi.

Valmistuneilla on monenlaisia ajatuksia siitä, miten he aikovat hyödyntää koulutusta käytännössä. Osalla tähtäimessä on oman toiminimen perustaminen ja yksityisvastaanoton avaaminen, toiset aikovat hyödyntää osaamistaan oman työn ohessa erilaisissa ammateissa. Muutaman ajatuksissa on myös osaamisen vieminen ulkomaille.

"Sielunhoitotyö ei läheskään aina ole "kristillisessä viitekehyksessä" tapahtuvaa toimintaa. Kohtaamme ihmisiä erilaisissa arjen ja työelämän tilanteissa. Näihin kohtaamisiin sielunhoitotyön koulutus on antanut todella vahvat eväät", kertoo Jenni Kuopiosta. 


Sielunhoitoterapeuttikoulutus on hyvin intensiivinen prosessi. Koulutus kestää puolitoista vuotta, josta ensimmäinen lukuvuosi on lähiopetusta opistolla 4 päivää viikossa ja yksi päivä viikosta on varattu asiakastyöskentelyn harjoitteluun ”tositilanteessa”.

Tarvetta sielunhoitotyölle olisi Suomessa valtavasti. Jo yksistään masennus koskettaa läheisesti yli puolta miljoonaa suomalaista ja on hälyttävällä vauhdilla kasvava ongelma, sanoo opiston rehtori Petri Välimäki. 

Perheniemen sielunhoitoalan koulutukset tuovat yhteen kristittyjä eri puolilta Suomea ja hyvin monenlaisista seurakuntataustoista. Tämä on myös Perheniemen näky, haluamme olla yhdistämässä ja eheyttämässä ihmisiä hyvin monipuolisesti, sanoo Välimäki.