torstai 30. toukokuuta 2013

Kesän kynnyksellä

Kesä on jo ihan huulilla... tai täällä se jo on !!

Kaikki kevätjuhlat ja valmistujaiset saatiin vietettyä. OP-koulu piti myös koskettavan iltatilaisuuden ja kertoi kuvin ja videoin viiden kuukauden harjoittelujaksostaan Romaniassa ja Moldovassa. Kriisipalvelukoulutuskin oli taas onnistunut. Mukana kouluttajana oli myös Tuula Portin aiheenaan mm. myötätuntostressi ja sijaistraumatisoituminen.
 

Kesä sen sijaan toi opistolle mukanaan kovat putkiremontit ja tällä viikolla onkin ollut vedet poikki useana päivänä. Tärkeimmät "lakisääteiset" tauot on sitten jouduttu välillä pitämään Kartanon puolella, missä vesi on toiminut, tai jossain missä on muuten vaan tarpeeksi pusikkoa.

Ensin piti purkaa vanhat asbestieristeet vanhojen runkolinjojen ympäriltä ennen kuin itse putkia päästiiin vaihtamaan. Tällä viikolla talo on siis opiskelijoista tyhjillään.

Putkiremontti ja muut odottavat remontit ovat opistolle iso taloudellinen haaste. Jos haluat osallistua opiston tukemiseen taloudellisesti, lue lisää kotisivuiltamme..


Niin, se video Romaniasta. Se muuten löytyy YouTubesta (klikkaa tästä). Upea video, kiitos kuvaajille, leikkaajille ja erityiskiitos musiikin tekijälle!!

Viisi kuukautta Romaniassa oli saanut OP-koululaiset arvostamaan mutta vähän myös ihmettelemään Suomea: miten täällä Suomessa voidaan niin huonosti, vaikka asiat ovat niin valtavan hyvin..?

Romaniassa etenkin romanit menevät yleensä hyvin nuorina naimisiin. Eräs oppilaista muisteli illassa keskusteluaan paikallisten nuorten naisten kanssa:   "Kun kerroin omasta elämästäni ja poikakaveristani, paikalliset tytöt kysyivät, onko se mies sinulle hyvä. Mietin, mitä ihmettä kysymys mahtoi tarkoittaa. Aloin ymmärtää, että oma elämäni oli heille "kuin sadusta" - se että joku arvostaa, kohtelee hyvin ja rakastaa sellaisena kuin on. Monella heistä oli kotona perheväkivaltaa, se oli heille ns. normaalia elämää... "


Nämä pois ja uutta tilalle