perjantai 5. heinäkuuta 2013

Myrskyläläiset kylässä

Perheniemessä on nyt menossa kesän 2013 kolmas ja viimeinen ripari - tällä kertaa paikalla on Myrskylän seurakunta.

Kirkkoherra Tuomas Antola on jo varsin kokenut riparinvetäjä vaikka onkin Suomen nuorin kirkkoherra. Rippikoululeiri on yhä Suomessa hyvin suosittu, vuonna 2012 kävi rippikoulun 83% 15-vuotiaiden ikäluokasta.

Rippikoululeirin perusajatus on pysynyt samana, sanoo kirkkoherra Antola, tärkeimmät opetussisällöt rytmittävät leiriä. Nykyään rippikoululeirin sisältösuunnitelma on ehkä hieman kokonaisvaltaisempi kuin ennen - myös jalkapallo, saunominen ym. aktiviteetit ovat tietoisesti tärkeä osa riparia.  - Uskoa ei oteta esiin komerosta kun oppitunti alkaa, vaan se on läsnä joka tilanteessa.Myös uusi teknologia luo jossain määrin uudenlaisia tilanteita, mutta loppujen lopuksi nuoret ovat ihan samanlaisia kuin ennenkin ja "ripari on yhä edelleen ripari..."  Leirillä älypuhelimet ja tabletit jätetään vähäksi aikaa syrjään ja nautitaan yhdessäolosta ja yksikertaisista asioista, ihan kuten ennenkin. "Joka vuosi tulee uusia laitteita, jotka pitää muistaa aina erikseen nimeltä mainiten kieltää", naurahtaa kirkkoherra Antola.

Antolalla on jo työkokemusta sekä suurista, että pienistä seurakunnista ja hän pohtii näiden eroja. Pienen seurakunnan ripariryhmän haasteena on se, että lähes kaikki nuoret tuntevat toisensa jo entuudestaan ja koulusta tutut kaveriporukat helposti säilyvät riparille tultaessa. Tässä mielessä rippikoululeirin lähtökohta on yllättäen helpompi suuremman paikkakunnan seurakunnassa. Ripari on kuitenkin aina mahdollisuus tutustua uusiin ystäviin.

Ensi vuonna toivottavasti näemme Myrskylän väen täällä uudestaan!