torstai 13. heinäkuuta 2017

Kartanon kattoremontti ja peltiseppä Heikki Kumpulainen

Perheniemen opiston kartanon katto on tullut tiensä päähän ja nyt on tullut aika uusia se kokonaan. Aikaisempina vuosina myrsky on repinyt kattoa irti ja paikkauksista huolimatta siihen on ilmaantunut pieniä vuotoja. Maanantaina 19.6. aloitettiin viikkoja kestävä katon uusimisprojekti. Uusittavan katon pinta-ala on 540 neliötä ja sen kunnostaa KST-Yhtiö Oy Lahdesta.

Kävin kiipeämässä kartanon katon reunalle nähdäkseni miten työt ovat edistyneet ja haastattelin myös Heikki Kumpulaista, joka on toinen niistä työmiehistä, jotka tätä remonttia vievät eteenpäin. 

Kartanon kattoremontin edistyminen  




Matka kartanon katon reunalle on takapihalla jopa 10 metriä! Hieman hirvitti remonttitelineitä kiivetessä, mutta kyllä se oli sen arvoista kun pääsi katon reunalle ja näki maisemat. Perheniemen opisto on kyllä parhaalla mahdollisella paikalla. Kyllä täällä kelpaa työskennellä, asustella ja opiskella kun pääsee ihailemaan näitä kesämaisemia. Onneksi ei kuitenkaan tarvinnut kiivetä katon harjalle saakka. Matkaa sinne maan pinnalta on jopa 14 metriä.




Kuten kuvasta näkyy vanha peltikatto näyttää jo aika kuluneelta. Myös vanhat kattoruoteet joudutaan vaihtamaan uusiin. Työtä tehdään aina pala kerrallaan, jotta sateen sattuessa ei tarvitse yrittää peittää koko kattoa pressulla.



Uusi katto näyttää niin paljon paremmalta kuin vanha ja tällä kertaa se on kiinnitetty myös niin, ettei tuuli pääse sitä viemään mennessään. Nyt vielä odotellaan, että koko katto on valmis ja myös aikaisemmin aloitettu kartanon sivuseinien maalausprojekti saadaan päätökseen. Kyllä sitten kelpaa tulla ihastelemaan kartanoa läheltä ja kaukaa :)!


Heikki Kumpulainen, peltiseppä 

Kuvaillessani kattoremonttia, tapasin peltiseppä Heikki Kumpulaisen, joka työparinsa kanssa on tehnyt suuren työn kartanon katon uusimisessa. Heikki on uskovainen mies ja on tehnyt peltisepän hommia jo monta vuotta. Sain tilaisuuden kysellä Heikiltä muutaman kysymyksen ja sitä kautta tutustua hieman hänen taustoihin ja tulevaisuuden suunnitelmiin.

1. Kerro hieman itsestäsi ja taustoistasi.

Olen 45 vuotias. Olen ollut naimisissa vaimoni Minnan kanssa  22 vuotta. Meillä on kuusi lasta. Neljä tyttöä ja kaksi poikaa. Olemme saaneet elää turvattua elämää. Olemme vaimoni kanssa molemmat syntyneet uskovaiseen kotiin. 

2. Miten päädyit peltisepäksi?

Veljeni ja siskoni mies ja eräs kolmas osakas perustivat peltisepänliikkeen vuonna -95. Pääsin heidän rengikseen aluksi harjoittelemaan ja nyt 21 vuotta myöhemmin voin sanoa olevani ammattilainen. 

3. Sinut tunnetaan uskovaisena ihmisenä. Miten usko vaikuttaa elämässäsi tänä päivänä?

Jokaisen päivän haluaisin ottaa Herran kädestä. Monesti kuitenkin huomaa valittavansa turhasta. "Minä itte" nostaa päätään. Olen saanut elää hengellisesti rikasta elämää. Jeesuksen seuraajan elämä ei ole tylsää. Monia ihmeellisiä johdatuksia on tullut eteen.

Olemme sodassa, mutta toisaalta Jeesus on jo voittanut vihollisen. 

4. Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Toivoisin pystyväni palvelemaan nykyistä työnantajaani vielä pitkään. Tykkään työstäni ja olemme perheenä siitä kiitollisia.

Kuljetaan rukoillen eteenpäin. Ei tälläinen esirukousten lapsi muutakaan osaa. 


Jos koet sydämelläsi tukea Perheniemen opiston katonkorjausprojektia niin käy katsomassa tästä linkistä lisätietoja siitä miten voit tukea opistoa taloudellisesti.

-Tarja-