Kirsti Peled, yksi ryhmän ohjaajista kertoo:
- Ihmisten avoimuus käsitellä tärkeitä ja vakavia asioita ryhmässä jo ensimmäisestä kokoontumisesta lähtien, yllätti positiivisesti. Keskustelua piti pikemminkin jarrutella kun yrittää houkutella ihmisiä puhumaan. Ketään ei ryhmässä pakoteta kertomaan mitään vaan jokainen saa sanoa sen verran kuin haluaa.
- Meitä on ryhmässä kolme ohjaajaa, joten välillä jakauduimme kolmeen ryhmään. Vuorottelemme ryhmän vetovastuussa, jotta kenellekään työ ei käy liian raskaaksi.
Hyvinkään ryhmän perustamisprosessissa tärkeä osa oli kaikille avoimella seminaarilla johon osallistui väkeä myös kauempaa. Useimmat ilmoittautuneet löysivät tiensä ryhmään ko. yleisötilaisuuden kautta.
Seurakunnissa sielunhoitotyö voikin helposti jäädä palkatun henkilökunnan varaan, mutta heidän resurssinsa ovat hyvin rajalliset. Vapaaehtoisten vetämä kriisi- ja kasvuryhmä voi tukea suuresti myös seurakunnan auttamistyötä.
Monelle ihmiselle Kriisi- ja kasvuryhmä voi olla ainoa paikka mistä hakea apua, jos esimerkiksi oma elämäntilanne ei ole aivan niin akuutti että julkisen terveydenhoidon pariin olisi mahdollista päästä, tai hoitoresursseja yksinkertaisesti ei ole.
Ehkä sinunkin paikkakunnallasi tarvittaisiin tällainen ryhmä? Parhaimmillaan kriisiryhmiä toimi yli 40 paikkakunnalla, joten tähän on vielä matkaa. Tahdomme rohkaista harkitsemaan ryhmän perustamista. Vertaisryhmissä on voimaa!!!
Kriisipalvelutyöstä kiinnostuneille on olemassa myös oma koulutussarja. Lue lisää Perheniemen sivuilta.