torstai 27. joulukuuta 2012

Cross Border DTS 2012

Kuva (C) P. Piipponen

Vuoden 2012-2013 Cross Border DTS vieraili opistolla joulunalusviikolla. Tämän vuoden Lapin DTS on taidepainotteinen OP-koulu, jossa myös opetettiin ja harrastettiin valokuvausta ja kuvataidetta. Lisäksi kaikkiin OP-koulun opetusaiheisiin pyrittiin tavalla tai toisella liittämään taidenäkökulma. Valokuvaustyöpajoissa harjoiteltiin mm. valomaalausta ja valokuvausharrastus avasi monia mahdollisuuksia tutustua erilaisiin ihmisiin Lapissa.

Uutenavuotena OP-koulu osallistuu Rovaniemellä kansainväliseen Highway Nordic nuortenkonferenssiin. Tervetuloa/menoa sinnekin, ketkä Lapissa päin liikutte! Loppiaisen jälkeen OP-koulu jatkaa matkaa harjoittelujaksolle "hieman" erilaisiin keliolosuhteisiin, eli Tansaniaan ja Malawiin!

Mukana OP-koulun henkilökunnassa oli myös Mihail "Misha" Zubko Pohjois-Venäjältä. Mishan haaveena on uudelleenaloittaa OP-koulutyö Murmanskin alueella ja tätä varten hän haluaa kerätä kokemusta koulujen järjestämisestä. Mishalle matka Afrikkaan on ensimmäinen kerta todella tropiikissa.

- Aktiossa voimme oppia paljon ja rohkaista paikallisia ihmisiä ja seurakuntia ja sekin on hyvä. Olen kuitenkin oppinut että jos todella haluaa muuttaa ihmisten ja yhteisöjen elämää, heihin on sitouduttava pidemmäksi aikaa. Haluan nähdä pysyvyyttä. OP-koulutoiminnan aloittaminen kotiseudullani liittyy tähän haaveeseeni.

P.S. Tahtoisitko tehdä opetuslapseuskoulun? Vielä ehdit mukaan Winter DTS:ään tai KaksiSpråkig DTS:aan
jos olet aloitteellinen!!!  Winter DTS järjestetään pääosin Missionuorten Koivumäen koulutuspisteessä Siilinjärvellä, missä on mahdollisuudet myös erilaisten talvilajien harrastukseen opiskelujen lomassa. Kts. myös www.ywamkoivumaki.com ! Know God and Make Him Known!