perjantai 21. joulukuuta 2012

Sairaalasielunhoidon tarve on mahdollisuus


Uusimmassa Ristin Voitossa (19.12.2012) oli haastattelu tärkeästä aiheesta. Perheniemessäkin opiskellut sielunhoitoterapeutti ja sairaalasielunhoitaja Arja Pesonen kiinnittää huomiota sairaalasielunhoitotyön, ml. saattohoitotyön suureen kysyntään. Kun yö saapuu sairaalaan, moni potilas jää yksin pelkojensa kanssa. Sairauteen, hoitotoimenpiteisiin, elämään ja kuolemaan liittyvät kysymykset nousevat pintaan. Tällaisina hetkinä hälytyskellot alkoivat usein soida: monet sängyssään makaavat olisivat tarvinnett kuuntelijaa ja rinnallakulkijaa. Sairaalasielunhoidon tarve on seurakuntien mahdollisuus. (RV)

- Sairaalapapit tekevät todella arvokasta työtä, mutta heidän aikansa ei riitä kaikkien pelkojen kuuntelemiseen, sanoo Pesonen.

Jyväskylän seudulla on Arjan aloitteesta aloitettu myös maallikkosielunhoitajien koulutus sairaalatyöhön. Rohkaisevaa!* * *

Sanotaan, että jouluna yksinäisyys tiivistyy. Näin voi olla. Muistanet joulun aikaan sukulaisia, naapureita tai vanhoja tuttuja vuosien takaa - puhelinsoitolla, kirjeellä, yllätysvierailulla. Yhdessä juotu kuppi teetä voi olla monessa tilanteessa parasta sielunhoitoterapiaa.  :)

Rauhallisista - muttei yksinäistä - viikonloppua ja joulunaikaa Perheniemen opiston puolesta kaikille lukijoille! Voi kyllä olla, ettei sosiaalinen media hiljene joulunakaan, joten stay on line...!